Home » Ouders » Werkwijze

Aanmelden

  • U kunt zich via de website gratis en vrijblijvend inschrijven
  • Als u heeft gekozen voor een persoonlijk gesprek dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Intake gesprek

Het doel van dit gesprek(telefonische of persoonlijk)  is om een goed beeld te krijgen van de wensen ten aanzien van de opvang, de gastouder en de situatie van de kind(eren).
Tijdens het intakegesprek worden de volgende onderwerpen besproken:
de werkwijze, de kosten, de kinderopvangtoeslag, kassiersfunctie, pedagogisch beleid, De persoonlijke gegevens van de ouders. De opvang behoefte .Waarom hebben de ouders voor gastouderopvang gekozen? Welke eisen stellen zij aan een gastouder? Klachten regeling en oudercommissie.

 Voorstellen van de gastouders

Wij geven de beschikbare gastouders door aan de vraagouder, zodat u zelf een kennismakingsgesprek kunt maken. Wij zijn daar niet bij aanwezig.
Na kennismaking met de gastouders horen wij graag of er een klink was met een gastouder.

Koppelingsgesprek

Zodra u een geschikte gastouder heeft gevonden word de gastouder telefonisch op de hoogte gehouden. We maken gelijk een afspraak voor een koppelingsgesprek. Een bevestiging word via de mail naar beide partijen verzonden.

8 weken evaluatie
Wanneer u kind 8 weken bij de opvang is geweest krijgt u van ons een evaluatieformulier  per mail toegestuurd.

Voortgangsgespek
Na ongeveer 6 maanden krijgt u een ander evaluatieformulier per mail. Om te kijken hoe het met de algemene ontwikkeling van uw kind gaat. Het gesprek vind plaats op de opvang locatie met vraag- en gastouder. (tenzij de beide partijen liever alles per mail/telefoon doen)